Digital babyvekt – få full kontroll over babyens vekt

Babyens vekt er et sentralt mål å følge med på den første tiden, i og med at vektoppgang eller -nedgang kan være en indikator på for eksempel at babyen får nok mat. Alle norske barnefamilier får god oppfølging hos den lokale helsestasjonen, men kanskje vil du veie babyen mellom besøk? Da kan en egen babyvekt gi litt mer trygghet i hverdagen.

Babyvekter enkelt forklart

En babyvekt for bruk hjemme er i utgangspunktet vanligvis en bordstående vekt med en spesiell vugge eller vektskål, som sikrer at babyen ligger godt ved veiing. Kapasiteten kan være for eksempel 15 eller 20 kg, samtidig som presisjonen ofte er 5 eller 10 gram. Disse egenskapene betyr at du kan bruke babyvekten over relativt lang tid, samtidig som du får den nøyaktigheten du trenger for at innveiingene skal være nyttige.

Det er selvfølgelig viktig å huske på at egen veiing av barnet bare vil være et komplement til besøk hos helsestasjon og lege. Selv om babyvekten kan gi deg litt ekstra trygghet ved at du kan sjekke barnets vekt når du vil, er det likevel viktig å ta kontakt med kompetent helsepersonell hvis du lurer på noe i forbindelse med barnets vekt eller utvikling.

En fleksibel babyvekt kan også brukes til andre ting

Å bli forelder kan være en kostbar opplevelse, med en mengde store og små utgifter. Da kan det være smart å spare der det lar seg gjøre, og når det gjelder babyvekt kan du velge et alternativ som også kan brukes til andre ting.

Det er selvfølgelig mulig å veie andre ting direkte i en babyvekt med fast vugge eller vektskål, men det kan være smart å velge et alternativ der du kan fjerne vuggen helt. Da blir babyvekten helt enkelt til en vanlig pakkevekt når du ikke trenger å bruke den til veiing av babyen lenger, og du får i både pose og sekk.