God merking – snarveien til en enklere hverdag

Overgangen fra et liv uten barn til en hverdag som småbarnsforelder kan være dramatisk. Plutselig må du passe på en liten person som trenger oppmerksomhet nesten døgnet rundt, samtidig som du må sette deg inn i en mengde små og store praktiske oppgaver. Det kan være utfordrende å sette ting i system, men god merking kan være en liten hjelper på veien.

Begynn med merking umiddelbart

Leverandører som Ikast etikett tilbyr en rekke ulike navnemerker, klistrelapper og andre løsninger for merking – flere av de spesielt tilpasset barnefamilier. På Ikast etikett kan du både se sortimentet, prøve ut ulike design og bestille merker. Det kan være fornuftig å gjøre det så tidlig som mulig, slik at du kan merke både klær og utstyr allerede fra dag én.

Husk på at de aller fleste barnehager uansett vil stille krav til at klær og utstyr merkes, derfor er det alltid lurt å ha begynt med merkingen i god tid. Da er det også enklere å håndtere alt fra smokker til flasker og klesskift.

Skap system i skuffer og skap

Det er ikke bare barnets klær og utstyr som trenger å merkes, livet som småbarnsforelder stiller også høyere krav til system og orden andre steder i hjemmet. For eksempel er det lurt å ta en skikkelig opprydding i skap og skuffer på badet, slik at det er en litt mer «barnevennlig» sone.

På kjøkkenet er det mange som oppdager at de flotte designløsningene kanskje ikke er perfekt tilpasset små barn, men det er ofte mulig å barnesikre dette rommet med relativt enkle midler. I den forbindelse kan det være lurt å merke opp hvor ulike ting skal være, da inkludert at for eksempel kniver og annet farlig kjøkkenutstyr oppbevares unne nysgjerrige små barnefingre. God merking på kjøkkenet vil dessuten gjøre matlaging, oppvask og håndtering av kjøkkenutstyr enklere – noe som kan bidra til at hverdagen blir litt roligere.