Gode og lune gulv løfter boligen – dette fikser du selv på en helg

Det er mye som skal ordnes og fikses i boligen før man får et nytt familiemedlem i hus, og det kan være utfordrende å få tiden til å strekke til. Det er selvfølgelig ikke slik at alt må være perfekt før man kommer hjem fra barsel, men samtidig vil det neppe bli mer ledig tid senere. Derfor kan det være like greit å ta fatt på prosjekter som er realistisk å få gjennomført i løpet av noen få dager – å legge nytt gulv i ett eller flere rom trenger ikke å ta mye tid.

Grundige forberedelser er avgjørende

Å forberede seg godt er avgjørende når det gjelder det aller meste av oppussingsprosjekter, og det gjelder også når du skal legge gulv. Du kan kjøpe billig gulv på nett, og samtidig sørge for at du får alt av tilbehør, verktøy og lignende på plass. Det er ikke all verden du må ha for å legge et moderne klikkgulv, men det er kjedelig å oppdage at du mangler noe når du er godt i gang.

I tillegg er det viktig å måle opp godt, slik at du vet hvor mye gulv du egentlig trenger. Husk på å legge til litt margin for både kapp og noen feil underveis. Hvis mulig, kan det være smart å bruke samme type gulv i flere rom, da kan du få mer å gå på når det gjelder å bruke materialer som er til overs videre.

Ta deg god tid når du skal legge gulvet

Selv om du bare har for eksempel en helg til rådighet, er det lurt å ta seg svært god tid i begynnelsen. Det tar ikke spesielt lang tid å kappe og klikke sammen gulplank, men det kan ta lang tid å rette opp en feil.

Bruk gjerne noen timer på de første bordene – så øker du farten etter hvert.