Ny baby – begynn å merke store og små ting fra dag én

Nybakte foreldre har mye å huske på, navnelapper er kanskje ikke det aller første du prioriterer etter å ha kommet hjem fra barselavdelingen. Likevel kan det være lurt å komme i gang med merking når støvet har lagt seg litt, da er du litt bedre forberedt for både en hektisk hverdag og fremtidig barnehagestart.

Hvorfor merking?

Før du blir forelder har du sannsynligvis ikke noe nært forhold til navnelapper og merking av klær og andre ting. Derfor kan det være greit med en liten oppfrisking av det grunnleggende. I dag er det selvklebende navnelapper som er dominerende, for eksempel kan du designe og bestille selvklebende Byhappyme navnelapper på nett.

Å merke klær handler om å gjøre det raskere å finne riktig plagg, men også å gjøre det litt mer sannsynlig at du vil få tilbake ting som du eventuelt glemmer noe sted. I barnehagen er merking ofte obligatorisk, fordi det ellers ville ha vært umulig å holde styr på garderoben.

Merk alle småting og alt tilbehør også

Det er ikke bare klær og sko som kan merkes, selvklebende merkelapper passer utmerket også til en mengde andre store og små ting. For eksempel kan du merke alt av matbokser og flasker, samtidig som du også merker for eksempel ulike tuber og krukker med salver og kremer.

Det er heller ikke noe i veien for å merke de litt større tingene, for eksempel kan det aldri skade med et navnemerke på barnevognen. Dessuten er det greit å ha i bakhodet at det ikke finnes noen begrensninger når det gjelder merking av foreldrenes ting, for eksempel kan kanskje et strategiske plassert merke med kontaktinfo gjøre at du får tilbake den gjenglemte mobilen din? Et slikt merke kan plasseres skjult på innsiden av mobildekslet, bare husk på å bruke et merke med et annet nummer eller kontaktinfo – så kan navnemerket redde deg.