Gjør deg klar for festivalsesongen 2022

Flere nettbutikker tilbyr i dag et bredt spekter av ulike forsendelsesmetoder. Førstevalget for mange er foreløpig å få det levert til et hentested, fordi du så enkelt kan hente de bestilte produktene når det passer deg. Den er derfor usedvanlig fleksibel, og ofte også den billigste fraktløsningen.

Du bør også tenke på å få bestillingen sendt dit du bor eller til jobbadressen din. Metoden er mange ganger litt dyrere, men også usedvanlig fleksibel. Det rimeligste leveringsalternativet vil imidlertid i de fleste tilfeller være å hente varene selv, men dette avhenger av at du er i kort avstand fra nettbutikkens adresse.

Mange e-handlere gir levering neste virkedag av sine primærprodukter, men det kreves at bestillingen gjennomføres før et visst tidspunkt, med sikte på å kunne få service på produktet før de lageransatte har fri.

Enkelte nettbutikker tilbyr gratis levering, men for det meste er dette avhengig av at et visst beløp kjøpes. Alternativt må du velge den mest prisbevisste leveringsmetoden, som i mange tilfeller – uansett om du er i nærheten av Holstebro, Thisted eller Skjern – vil være å få din ordre kjørt til et hentested.

En rekke e-selskaper garanterer levering uten betaling

Det er stort sett overkommelig for oss alle å finne de laveste prisene i ulike nettbutikker og derfor har mange nettbutikker blitt tvunget til å redusere salgsprisene på produktene – for babyer og barn, og også for damer og herrer – betydelig, og til og med noen ganger sikre gratis frakt.

Derfor kan det fortsatt være lønnsomt å sjekke flere internettselskaper for rabattkoder før du legger inn bestillingen, slik at du ikke er i tvil om å få den beste prisen.

Du må imidlertid være klar over at i tilfelle et internettselskap tilbyr produkter til en utsalgspris som kan virke umåtelig fordelaktig, kan dette ofte være et varseltegn på en uærlig nettbutikk. Betalinger med kort er derimot dekket av en ordre som beskytter oss mot falske e-transaksjoner.

Før folk bestiller i en e-butikk, kan du tross alt studere handelsbetingelsene, men i mange tilfeller er det ikke superinteressant.

Et annet alternativ kan derfor være å sjekke om e-selskapet er medlem av e-merket, siden det typisk er en erklæring om at nettbutikken overholder de offisielle reglene og at nettvirksomheten noen ganger er evaluert av fagfolk som har kompetanse innenfor regelverket på området. Dette er en god sjanse for assistanse i den grad du blir utsatt for dilemmaer som følge av kjøpet.

Videre støtter vi at kjøper er klar over de viktigste vilkårene som kan påvirke bestillingen, som for eksempel bytteretten garantert av nettbutikken. I den forbindelse er det virkelig avgjørende at du til enhver tid tar vare på ordrekvitteringen, slik at du kan vitne om handelen din i fremtiden, uansett om du er ute etter en vare til kvinne eller mann.

Sjekk om nettbutikken er verifisert av e-merket

Trustpilot tilbyr ultrapålitelige muligheter til å undersøke mange tidligere forbrukerobservasjoner, og på grunn av dette anbefaler vi at du ser mer på internettselskapets vurderinger før du fullfører handlen.

Facebook gir også alltid verdifulle muligheter til å lære om nettselskapets troverdighet. I tillegg ser vi faktisk internettselskaper hvor man kan notere en omtale av bestillingsprosessen, som også bør brukes for å få et innblikk i tidligere kunders opplevelser.

Dette nettstedet er finansiert av reklame. Vi samarbeider tett med en gruppe internettbutikker ved at vi markedsfører selskapenes produkter, og tar imot betaling dersom en bruker fra nettsiden vår utfører en ordre.

Kunnskap om tilbud og nettbutikker vedlikeholdes rutinemessig, men vi tar ikke ansvar for endringer som kan ha blitt gjort etter at vi sist oppdaterte sidens informasjon.